perjantai 14. helmikuuta 2014

Konttorirotan kropan avaus

Istuminen on uusi tupakka! Istuminen tappaa! Tuolittomuus turvaa vanhuutesi! Ylös penkistä! Ylös Ylös!

Tehosiko? Tekikö mieli nousta? Tuskinpa. Mutta toivon, että voin kuitenkin houkutella muutaman istumatyöläisen jaloilleen tarjoamalla teille hyvin simppelin kehoa avaavan venyttelybreikin, joka on suunniteltu vastaamaan erityisesti paljon istuvien, mutta kiireisten konttorirottien tarpeita.

Istuessa pitkiä aikoja paikallaan rintakehä painuu kasaan ja rintalihakset kireytyvät. Selkä köyristyy ja ryhti painuu kasaan. Ensimmäiset kaksi venyttelybreikkiliikettä toimivat vastalääkkeenä näille istumisen haittavaikutuksille.

1. Taaksetaivutus

Tuo kädet sisäänhengityksellä sivukautta suoriksi ylös tai aseta kämmenet ristiselällesi. Tee pieni, itsellesi sopiva taaksetaivutus ja hengitä rauhallisesti. Helppoa ja hyvää välilevyillesi.

2. Rinnan avaus

Aseta käsi seinää vasten ja tuo käsivarsi olkapäälinjan taakse. Voit pitää käden joko suorana tai 90 asteen koukussa. Painaudu tai "jousta" seinää vasten sen verran kuin mukavalta tuntuu. Hae asento tai liikettä, jossa tunnet venytyksen rintalihaksessasi. 

Istuessa takareidet ja lonkankoukistajat kiristyvät, veri ei pääse kunnolla kiertämään alaraajoissa ja aineenvaihdunta heikkenee. Nousemalla ylös ja tekemällä seuraavat kaksi liikettä voit tuoda lisää virtaa alakehoosi ja parantaa liikkuvuuttasi.  

3. Takareiden venytys
Nosta toinen jalka tuolille ja taivuta ylävartaloasi selkä suorana jalan päälle. Tee liikkeestä pehmeä ja joustava, pumppaile hetki ja vaihda jalkaa (HUOM! Jalkaa ei tarvitse nostaa yhtä korkealle kuin kuvassa).


4. Lonkankoukistajavenytys

Viimeisen liikkeen voit tehdä joko seisten tai toinen polvi maassa (HUOM! takana olevasta jalasta ei tarvitse ottaa kiinni). Asetu kuvan osoittamaan asentoon toinen polvi edessä koukistettuna ja toinen jalka takana. Käännä lantiotasi ikään kuin kääntäisit häntää koipien väliin. Tee taas liikkeestä joustavan dynaaminen. Kun olet hetken saanut tuntumaa venytykseen toista sama toisella puolella.
Tässä neljä hyvää ja tehokasta istumisen haittoja kumoavaa perusliikettä! Toivottavasti saatte tänään pidettyä ainakin yhden rentouttavan venyttelybreikin!

Pus!

-Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti