tiistai 5. elokuuta 2014

Vegan Restoran V

Moikka!

Lupasin kertoa teille Tallinnan parhaasta ravintolasta, joten tässä tulee lämmin suositus!

Ennen matkaamme olin kuullut kolmelta taholta kaupunkiin huhtikuussa avatusta vegaaniravintola V:stä. Koska tiesin matkatoverini olevan avoin erilaisille kokeiluille, ja koska itse kasvissyöjänä olin innoissani mahdollisuudesta päästä menun ääreen, jossa kaikki vaihtoehdot sopivat ruokavaliooni, valikoitui V lauantai-illan ykköskohteeksi.


Meillä kävi niin hauska tuuri, että ravintola oli aivan hotelliamme vastapäätä. Patikointi päivälliselle ei ollut pitkä. Ulkoapäin ravintola näytti piskuiselta. Siinä oli soma muutaman hengen istuttava terassi ja sisällä kotoisaa. Mikäli olette menossa V:hen viikonloppuna tai turistiaikaan, kannattaa siis ehdottomasti varata pöytä etukäteen. Me tähtäsimme päivälliselle seitsemän jälkeen, mutta ravintola oli ääriään myöten täynnä. Ystävällinen henkilökunta kehotti meitä kuitenkin tulemaan takaisin 20 minuutin kuluttua, ja kappas, pääsimme terassille nauttimaan lämpöisestä kesäillasta. 


Menu oli kiinnostava, mutta helposti lähestyttävä. Vaihtoehtoja oli varsin sopivasti ja hinnat huokeat - mitä muuta voit ravintolalta toivoa? Koska olimme syöneet tuhdin lounaan, päädyimme molemmat tilaamaan vain pääruoan ja jälkkärin.


Minä tilasin linssimuhennoksella täytettyä keltaista kesäkurpitsaa ja marinoitua tofua parsakaalipedillä. Annoksessa oli mitä ihanin appelsiini-tahinikastike. Maistettuani ensimmäisen haarukallisen olin makunirvanassa. 


Siskoni tilasi kikherneburgerin paahdetuilla uunijuureksilla. Toki työnsin haarukkani tähänkin - ai että!


Jälkiruoka oli aterian mielenkiintoisin osuus. Päätin rohkaistua tilaamaan avokado-kookospuddingin mansikka-minttusalaatilla. Annoksen pohjalla oli yllätyksenä vielä pehmeää taatelikaramellia. Annos ei ollut liian makea - minua ilahdutti, että ravintolasta löytyy jälkiruoka, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria.


Siskoni tilasi jälkiruoaksi palan ihanan violettia raakakakkua. Pääruoat, jälkiruoat ja juomat kustansivat yhteensä vain 24 euroa (en vaan tajuu, joskus elämä on halpaa).

Pidimme ravintolasta niin paljon, että varasimme pöydän seuraavalle päivälle lounasaikaan, jolloin  pääsimme sisälle ihastelemaan ravintolan tunnelmaa toisesta kulmasta.Täytyy muuten todeta, että palvelu V:ssä oli erinomaista. Ystävällistä ja mutkatonta.


Lounaalla nautiskelin talon raikasta jääteetä (jälleen vähäsokeriseen linjaani sopivaa). Ulkolämpötila hipoi 35 astetta ja sisälämpötila samaten, joten virkistys tuli tarpeeseen.
Pikkusiskoni nautti lounaalla pastasta ja linssipyöryköistä tomaattikastikkeessa. Tällä kertaa annoin hänen tuhota annoksensa itse.Mä puolestani tilasin ruokani alkupalalistalta. Erilaisia toinen toistaan täydellisempiä tahnoja, marinoitua tofua, aurinkoikuivattua tomaattia ja oliiveja. Mukana tuli leipää, joka oli tahnojen kanssa arvatenkin namia.

Jälkkäriksi jaoimme suklaakuppikakun. Makeaa, pehmeää, täyteläistä. Ja kauniskin vielä. Valokuva on itseasiassa vähän feikattu, koska olin jo syönyt kuorrutetta aikamoisen haarukallisen tuolta toiselta puolelta ennen kuin muistin räpsäistä foton. 


Matkakumppanini sanoin: "Taisin löytää uuden lempiravintolan."

Pus
Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti