keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Aamulenkki - Päivän paras idea. Poikkeuksetta.

Mä olen viime aikoina vakuuttunut aamulenkkien hyvää tekevästä vaikutuksesta. Ja ehei, nyt en puhu rasvanpolton tehostumisesta tai muusta fitnessvouhotuksesta. Puhun siitä, kuinka aamulla mieli on vielä unen jäljiltä avoin ja lenkkipolulla aistit heräävät liikkeen tahdissa uuteen päivään.


Aamulenkit ovat minulle sitä kliseisen kuuluisaa "omaa aikaa". En suhtaudu niihin varsinaisesti hikitreeneinä vaan lempeinä aamunavaajina. Aamulenkillä osaan suhtautua kehooni armollisesti. Kiittelen kroppaa siitä, että se on jaksanut nousta ja kroppa vastaa yleensä virkistymällä matkan edetessä. Eteneminen voi olla juoksua,  kävelyä tai niiden vuorottelua ihan fiiliksestä riippuen. Joskus pysähdyn kuvailemaan, ja mikäs täällä on kuvaillessa - Helsinki on mitä kaunein kaupunki. <3
 
Kun kaupungin kolina, liikenne ja muut ihmiset vielä uinuvat, on suloista kuunnella omien jalkojensa rahinaa hiekkateillä. Jos tuuri käy saattaa törmätä aamuvirkkuun joutsenperheeseen.
 

Olen myös huomannut, että aamulenkillä syntyy mitä parhaimmat ideat, kun päivän rasitukset eivät vielä ole ehtineet tukahduttaneet luovuutta. Muusikkona fiilistelen sitä, kuinka ideat uusiin kappaleisiin tupsahtelevat mieleeni.

Aamulenkki on yleensä alku aktiiviselle päivälle. Hikoilu tekee hyvää, ja jos saa heti herättyä liikettä kroppaan, kantaa se todennäköisesti vielä pitkälle iltaan.
 
 

 Ei muuta kuin lenkkipolulle ja endorfiinit hyrräämään! 

Ps. Tämä voi olla kyllä vähän sellainen juttu, että toimii lähinnä aamuvirkuille. Iltavirkut kokeilkoot vaikka yökävelyitä.


Pus,
Sini 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti